maandag 24 oktober 2011

Een oud veertje

Dit weekend kwam ik 3 oude schrijfveren tegen, deze is van 26 juni 2008 en ik vind hem nog steeds leuk.

Baden

De dikke dames hadden het er al vaak over gesproken.
De zomer was vroeg begonnen en de dagen bleven stralen. De temperatuur was aangenaam, al wekenlang en zo langzamerhand zou het zeewater ook lekker van temperatuur zijn.
Al meerdere keren waren ze langs de vloedlijn gelopen maar nu begon het toch echt wel te kriebelen. Dag na dag zagen ze hoe het strand voller en voller werd en dat steeds meer mensen het koele water opzochten. Eigenlijk was dat precies wat ze zelf ook zouden willen: heerlijk dobberen in het zoute water waar ze zoveel lichter waren.
Maar ja, dikke dames in een badpak?

Na drie warme weken moest het er dan toch maar van komen.
Gezamenlijk togen ze de stad in om een mooi badpak en een mooie badmuts uit te zoeken. Giechelend stapten de dikke dames de winkel binnen. Niks bestellen via internet, ze wilden de lol van het shoppen!!
Vol verbazing zagen ze rekken vol dikke dames badpakken, dat zou moeilijk kiezen worden. Ze besloten om alle drie een badpak uit te kiezen en dat vervolgens tegelijk uit te proberen.
Nummer 1 kwam met een knalrood geval aan, werkelijk schitterend. Maar toen ze met zijn drie├źn naast elkaar stonden, moesten ze heel hard lachen; daar stonden drie vrolijke, ronde tomaten.
Het volgende badpak was chic zwart, afgezet met strass-steentjes. De dames bekeken zich van voren en van achteren. Tja, chic, maar ook een beetje saai en zij waren niet saai.
Het derde badpak was lichtblauw en bezaaid met glinsterende zilveren ballen. Het sprankelde, het fonkelde en het was het helemaal! Ze vonden een mooie bijpassende badmuts en nu ze toch lekker bezig waren, kon er ook nog wel een strandjurk vanaf.

De volgende dag was het dan eindelijk zover: de dikke dames zouden gaan baden.
Vol verwachting werden  de gordijnen opengetrokken maar in plaats van weer een stralende, zonovergoten dag te zien, werden de dames begroet door donkere, grijze wolken en een regengordijn.
De zomer was voorlopig voorbij en de badpakken bleven liggen waar ze lagen.

4 opmerkingen:

 1. haha heel leuk! zie het al helemaal voor me haha.

  lieve groet,
  Ster Hartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! De zon had duidelijk andere plannen! Ik kon me het gegiechel van de drie dames al helemaal voorstellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, wat jammer. Ik had er zo graag een fotootje van gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihiiii...
  Jammer van de regen... ik voel helemaal met ze mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Opbouwende kritiek vind ik fijn, me afkraken kan ik zelf wel ;-)